Hoe gaat dat ‘wandel coachen’ in zijn werk?

De drempel om hulp te zoeken wordt danig verlaagd omdat ik met mensen ‘op wandel ga’. Dat klinkt niet zo groots als ‘in therapie gaan’. Het buiten zijn brengt rust en, letterlijk, openheid. Het naast elkaar lopen maakt dat de communicatie tussen mij als coach en jou als klant veel soepeler verloopt. Het elkaar aankijken belemmert vaak een open, eerlijk en intiem gesprek, omdat er van de cliënt verwacht wordt dat er gepraat moet worden.
Outdoor coaching omvat dus veel meer dan praten en wandelen in de natuur.
Door gebruik te maken van natuurlijke metaforen ben ik als coach veel sneller in staat om tot de kern van jouw belemmerende gedachten te komen.
Moeilijke items zijn minder intimiderend als je naast elkaar loopt.
De omgeving waarin je wandelt helpt je om te verwoorden wat er zich in je hoofd afspeelt en de steeds veranderende beelden stimuleren om anders te kijken en te denken.
Het buiten zijn op zich werkt stimulerend en activerend: je komt mentaal en fysiek in beweging en je bent beter in staat om actie te ondernemen.
Door op regelmatige tijdstippen te wandelen, zal je in staat zijn om op relatief korte termijn een andere mindset te bekomen zonder je persoonlijkheid te veranderen.

 

Al wandelend kan je je gedachten beter ordenen, komen woorden meer tot leven en wordt het denkproces logischer en meer aanschouwelijk. De klant ‘ziet’ als het ware wat er zijn kan.
Actif coaching international leert je technieken aan om je hoofd leeg te maken door je ademhaling onder controle te houden. Zo zal je in staat zijn om jezelf tot rust te brengen op stressvolle momenten en kan je meer focus houden wanneer dat nodig is.

De voordelen van outdoor coachen:

De klant zet zichzelf letterlijk in beweging. Het hele systeem komt in beweging, dus niet alleen het mentale. De verandering wordt ondersteund en bevorderd door het fysieke bewegen . Je kunt het één niet van het ander loskoppelen. Zittend vertellen dat je je leven wilt veranderen, mist de fysieke prikkel en ondersteuning, die nodig is om het hele systeem van een cliënt in ‘beweging’ te brengen.

Als wandelend kijk je letterlijk naar het pad dat je loopt; waar zet je je voeten neer, welke richting ga je uit.. Dit staat symbool met de stappen die je zet, of kan zetten, in je dagelijks leven. Door deze stappen bewust te benoemen en uit te klaren maak je voor jezelf een takenlijst op, een logische volgorde naar de, voor jouw, volgende gewenste situatie. Jij hebt sneller duidelijk wat je wil, hoe je het wil en wanneer. Omdat jij zelf de beslissingen neemt in deze ben je beter in staat om ook daadwerkelijk te veranderen!

Gedurende 3 wandelingen werken we rond Kracht, Focus en Balans, de drie meest belangrijke items die nodig zijn om met (vernieuwd) vertrouwen jouw toekomst tegemoet te kunnen treden.
Ik geef je niet alleen tips en tools om focus te houden, ik leer je ook jouw kracht kennen. Jouw kwaliteiten worden nog meer in de verf gezet en je minder sterkte punten zullen omgezet worden naar bewuste werkpunten die je kunt bijsturen. Een groeiproces dat kan leiden naar nieuwe inzichten, doelen en zelfkennis.

Schrijf u hieronder in!

Bekijk hier onze agenda

Kijk hier