Praat eens met je andere “ik”.logo NWCD anft_logo

Wandelcoaching is meer dan wandelen en praten : het is ook af en toe stilstaan bij wat er rondom je gebeurt. Het is luisteren naar je lichaam en herontdekken wat je altijd al geweten hebt maar niet durfde te erkennen.

Tijdens twee uur durende workshops heb je de kans om te ontdekken dat wandel/ of outdoor coachen geen zweverige of alternatieve manier is om met beperkende gedachten om te gaan.

Stress, onzekerheid, slapeloosheid, het zijn allemaal omkeerbare processen! Wanneer we ons in een stressvolle situatie bevinden en we ontvangen een natuurlijke stimulans, onder de vorm van een wandeling in een groene omgeving bijvoorbeeld , zal je merken dat je lichaam ontspant omdat geuren en gewaarwordingen in de natuur de aanmaak van neuropeptiden bevorderd. Ik bespaar je hier even de wetenschappelijke uitleg, maar weet dat een boswandeling veel meer met je doet dan alleen je benen in beweging zetten.

Al wandelend ontdek je wat jouw kwaliteiten zijn, je zwakten en je sterkten en leer je hoe en wanneer je deze zo optimaal mogelijk kan inzetten.

Door anders naar jezelf te luisteren zal je merken dat je jouw gedachten en je bewegingen bewuster kan sturen.

Ik nodig je zintuigen uit om mee te spelen in dit spel van licht en donker, van wind en zonlicht, van onzekerheid naar sterkte.

Trek je wandelschoenen aan en luister naar wat de natuur je te vertellen heeft.

Shinrin-yoku bestudeert de relatie tussen de mens en de natuurlijke wereld door middel van ecologische en psychologische beginselen

Shinrin-yoku betekent letterlijk “de atmosfeer van het bos opnemen” Het werd ontwikkeld in Japan tijdens de jaren 1980 en is uitgegroeid tot een van de hoekstenen van preventieve gezondheidszorg en genezing in Japanse geneeskunde.

Deze twee uur durende wandeling biedt u een korte kennismaking met Forest therapie, een zachte praktijk van bewust bewustzijn en verbinding met de natuur die wellness bevordert. Geïnspireerd door de Japanse praktijk van Shinrin-yoku (“Forest Bathing”, evenals ecotherapy, ecopsychology) .